Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва проверки на предлаганите за

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва проверки на предлаганите за
Коментари Харесай

Държавата затяга контрола над продажбите на пелети, дърва за огрев и въглища

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) стартира инспекции на предлаганите за продажба дърва за огрев, дървесни пелети и въглища в търговски обекти в цялата страна, съобщи БГНЕС.

Комисията ще следи за спазването на условията на Закона за отбрана на потребителите. Обхватът на инспекциите ще бъде във връзка с общо обвързване за даване на информация (основни характерности на стоките, данни за търговеца, последна цена, когато е използвано условия за доставка/плащане и други, етикетиране, обозначаване на цените и спомагателни услуги, ценоразпис, издаване на документ за покупка и т.н.).

В хода на инспекциите на предлаганите за продажба дървесни пелети, е належащо да се откри съществуването на информация за сходството на продукта с относимите стандарти за пепел и калоричност. В случай, че е налице такава информация, ще се изискват документи, удостоверяващи изпитване по съответните стандарти. Ако обаче не е налице информация за сходството на продукта с относимите стандарти, ще се вземат проби за изпитване в акредитирана лаборатория.

Проверките ще продължат доникъде на ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР